Mazza Alimentari

Mazza Alimentari

Italijanska tradicija u domu

Mazza Alimentari osnovana je 1946. godine i od tada je kompanija rasla kako bi služila svojim kupcima u Italiji i širom svijeta. Proizvodni pogoni nalaze se na različitim područjima centralne i južne Italije, odakle se proizvodi selektiraju prema najvišim standardima autentičnosti i kvalitete, te se grupiraju pod brend Mazza, koji se bavi njihovom distribucijom i prodajom u Italiji i mnogim evropskim i neevropskim zemljama.

Fina italijanska hrana

Tri osnovna principa koji predstavljaju temelje brenda Mazza su: Tradicija, Kvalitet i Servis. Što se tiče historije i proizvoda, Mazza Alimentari je porodična kompanija osnovana prije šezdeset pet godina od strane gospodina Giovanni Mazze. Tokom prvih godina života kompanije, rad je bio uglavnom usmjeren na Italiju, dok sada 65% njenog prometa dolazi iz inostranstva. Mazza ima potpunu liniju proizvoda za HORECA i maloprodajno tržište.

Kompanija posluje tako što direktno nabavlja sirovine i povjerava njihovu proizvodnju specijaliziranim pogonima koji, pod njenim nadzorom, transformišu i pakiraju proizvode. Nakon toga, proizvodi se grupišu pod brendovima Mazza i Chiara. Direktni odabir sirovina, visoko kvalificirano osoblje i efikasnost logističkih usluga garantuju konkurentne cijene, visok kvalitet konačnog proizvoda i odličnu saradnju sa partnerima. Mazza je vrlo otvorena prema potrebama tržišta i svojih partnera, te se zbog toga asortiman proizvoda kontinuirano proširuje; trenutno nudi više od 260 različitih vrsta proizvoda (prosječno trinaest novih proizvoda svake godine).


Web stranica