Bialetti

Bialetti

BIALETTI HISTORIJA

Od Moke do novih aparata za espresso

Od Carosella do našeg lansiranja na burzu

Naša je priča potpuno talijanska i seže više od jednog stoljeća u prošlost, priča o intuicijama i uspješnim susretima, kreativnosti i inspiraciji, s očima uprtim u budućnost i strašću za kafom.

Pođite s nama dok ponovno proživljavamo ključne trenutke putovanja… s brkovima.

1919. ROĐENJE BIALETTI

U malom selu Omegna (Verbania), Crusinallo, Alfonso Bialetti otvorio je radionicu za proizvodnju aluminijskih poluproizvoda. Kompanija je brzo rasla i postala Alfonso Bialetti & Co. Ljevaonica u Conchigliji: radionica za proučavanje, dizajn i stvaranje gotovih proizvoda spremnih za prodaju.

1933. MOKA JE PORUČENA

Alfonso Bialetti dolazi s briljantnom idejom Moka Expressa: to bi revolucioniralo način kuhanja kafe kod kuće, ostajući s generacijama Talijana dok se bude, što bi dovelo do toga da kompanija postane jedan od glavnih talijanskih proizvođača, zahvaljujući također ambicioznom odlučnošću njegovog sina Renata. Ime? Dolazi iz grada Mokha u Jemenu, jednog od vodećih i najpoznatijih svjetskih proizvodnih područja kafe.

2006. MALOPRODAJNI PROJEKAT JE REALIZOVAN

Prenošenje kvalitete, stila i dizajna asortimana Bialetti izravno kupcima: to je razlog za projekat Bialetti Store, s otvaranjem prvih maloprodajnih prodavnica pojedinačnih robnih marki.

2016. TRADICIJA JE PONOVNO STVORENA: EVO MOKA INDUKCIJA

Ukorijenjen u tradiciji, s pogledom na budućnost: naporan rad i predanost odjela za istraživanje i razvoj Bialetti donosi klasičnu Moku na električnu ploču za kuhanje, staklokeramičke ploče za kuhanje i indukcijske ploče za kuhanje. To je zahvaljujući kombinaciji materijala: aluminijski poklopac i sakupljač kafe upareni su s posudom za grijanje i lijevkom od nehrđajućeg čelika. Dobitna kombinacija!

2021. PERFETTO MOKA: BIALETTI KAFA ZA LJUBITELJE MOKE

Nadahnut istinskom strašću i dubinskim poznavanjem proizvoda, Perfetto Moka stvoren je da postane Bialetti kafa za ljubitelje Moke. Proces mljevenja dizajniran je i kalibriran za korištenje Moke. Luca Argentero je izabrani ambasador brenda. Nekoliko mjeseci kasnije, u aprilu 2022. godine, Perfetto Moka Bialetti izabran je za proizvod godine. To je za nas važna titula, ali prije svega važna garancija kvalitete i stručnosti za naše kupce. Zapravo, temelji se na jednom od najvećih istraživanja tržišta koje se temelji isključivo na povratnim informacijama kupaca, nagrađujući i promičući inovacije i relativne razine zadovoljstva.


Web stranica