Caffe Vergnano

Caffe Vergnano

HISTORIJA

Strast prema kafi od 1882. godine

Caffe Vergnano, rođen u Piemontu 1882. godine, najstarija je talijanska pržionica kafe. Pet generacija upravlja obitelj Vergnano. Uvijek okrenuti budućnosti usmjereni na inovacije i kvalitetu kreativnosti.

OD 1882. GODINE

Uspjeh postignut u Italiji.

Kompanija s dugom i prestižnom historijom. Historija Caffe Vergnana započela je u maloj apoteci u Chieri, gradiću u blizini Torina. Mala kompanija koju je osnovao djed trenutnog vlasnika tvrtke: Domenico Vergnano.

ISTINSKA STRAST

Porodična strast i istinski poziv doveli su do razvoja male trgovine. Za nekoliko godina Domenico Vergnano savladao je sve tajne izrade i prodaje kafe. Djelatnost se brzo proširila i otvorena su prva tri italijanska skladišta u Torinu, Albi i Chieriju. Ali pravi se napredak dogodio 1930. godine i bio je rezultat hrabrog izbora: kupnja farme za proizvodnju kafe u Keniji.

DANAS

Kompanija mirno gleda u budućnost, snažno stojeći u svojoj tvornici od 13500 kvadratnih metara i 18 automatiziranih proizvodnih linija. Caffe Vergnano je šesti na italijanskom maloprodajnom tržištu, prisutan u 19 regija s preko 4500 klijenata HORECA-e. Caffe Vergnano brzo se širi s više od 70 objekata (kafe restorana) Caffe Vergnano 1882 širom svijeta i izvozi u više od 19 zemalja koje neprestano cijene naše autentične proizvode.


Web stranica