Allegrini

Allegrini

Jedan od vodećih italijanskih  brendova u svijetu profesionalnih sredstava za pranje i čišćenje

 • 1945. – Motivisani  postratnim duhom i elanom za prosperitetom, Carlo Allegrini, zajedno sa sinovima Giacomom i Giuseppeom, osniva „Allegrini“ fabriku izbjeljivača.
 • 1950. – Prvi napredak postižu inovativnom ambalažom sa sistemom funkcionalnog poklopca za višekratnu upotrebu, u  realizaciji Giacoma Allegrinija, čime započinje široka distribucija njihovog proizvoda.  
 • 1965. – Allegrini osvaja srebrnu medalju,  na 14. Međunarodnom izlaganju inovatora održanom u Briselu, za  realizaciju plastičnih uličnih barijera  za usmjeravanje saobraćaja, kao prvi primjer u okviru razvoja strategije individualnosti firme.
 • 1969. – Allegrini je prva italijanska kompanija koja proizvodi bio-razgradive deterdžente,  kao svoj prvobitni  strateški cilj i rezultat zalaganja u svrhu  održivog  razvoja.
 • 1985. – U okviru obilježavanja 40-godišnjice postojanja firme predstavljen je novi logo , koji  nosi obilježje „Hemija koja poštuje prirodni okoliš“

Inovativnost proizvoda i održivi razvoj, u okviru poštovanja prirodnog okoliša putem proizvodnje bio-razgradivih deterdženata u harmoniji sa prirodom, su sastavni dio“ DNK „ Allegrinija.


U svrhu realizacije ove svoje filozofije i proizvodnje visokokvalitetnih deterdženata, velike investicije Allegrinija za Odjel Istraživanja i razvoja su rezultirale aktuelnim avangardnim  programom koji obuhvata:

Specijalizovani laboratorij za studij i razvoj novih formula i mješavina po mjeri potreba i zahtijeva potrošača i Centar hemijskog istraživanja, posvećen eksperimentisanju novih tehnologija i formula sa biološkim sirovinama.

Napori i zalaganja Allegrinija u polju istraživanja, kao i dugogodišnje iskustvo, doveli su do boljeg razumijevanja potreba potrošača deterdženata za profesionalnu upotrebu i razvoja inovativnih rješenja koja uspijevaju da usklade utrošak vremena i troškova potrošača i njihovih proizvoda.

Danas, struktura  Allegrini firme obuhvata različite odjele podijeljene na osnovu specifičnih  sektora:

 • CARWASH & CAR CARE – Profesionalni deterdženti i proizvodi za čišćenje i održavanje motornih vozila. 
 • HO.RE.CA & FACILITIES – Širok asortiman proizvoda za profesionalno čišćenje  HO.RE.CA sektora i industrijskih postrojenja obuhvata deterdžente za čišćenje podnih i staklenih površina kao i kupatila, kuhinja i hemijskih čistiona i dr.
 • ZOOTECHNICS – Linija proizvoda za veterinarske i zoološke ambiente.
 • FOOD INDUSTRY – Širok asortiman proizvoda za prehrambenu industriju.
 • NAUTICAL– Linija proizvoda za nautiku.
 • AMENITIES – Asortiman personaliziranih proizvoda lične higijene za potrebe hotela.
 • SERVICE – Allegrini u svojoj ponudi ima i širok asortiman papirnatih proizvoda za higijenu , dispenzera, krpa za čišćenje i pribora za čišćenje- proizvedenih od probranih dobavljača.
 • SAFETY – Linija proizvoda za zaštitu radnika na radu.

U svom sjedištu, u mjestu  Grassobio kod Bergama -Italija, Allegrini djeluje efikasno i pouzdano, sa sposobnošću da odgovori i udovolji svim zahtjevima partnera u sektoru profesionalnog čišćenja.

Naša kompanija, Complex d.o.o., kao odgovor na potrebe naših kupaca- iz širokog spektra ponude Allegrini nudi visokokvalitetne proizvode u formi koncentrata i gotovih proizvoda.

Kako bismo našim kupcima obezbijedili što potpuniju uslugu i podršku, naše stručno osoblje je na raspolaganju za pružanje savjeta u rješavanju i najvećih problema sa kojima se možete suočiti prilikom čišćenja određenih površina.


Web stranica