Kompanija je osnovana 1826. godine, kada je čokolada bila samo egzotični specijalitet u Europi i malo je ljudi za nju čulo, a još manje je probalo.
1826. Paul Caffarel otvorio je svoj laboratorij u Torinu i zahvaljujući njemu grad je postao jedna od prijestolnica čokolade.
U tim godinama neprekidnih ratova kakao je bio rijedak sastojak u Evropi. Gianduiotto, najneobičniji izum Caffarela i jedan od najupečatljivijih specijaliteta u svijetu čokolade, stvoren je kombinirajući kakao i pržene pijemontske lješnjake.
I danas, nakon gotovo 200 godina, najfinija čokolada i najbolji lješnjaci najvažniji su sastojci jedinstvenosti Caffarela.
Stručnjaci ne sumnjaju: pijemontski lješnjak ima tako aromatične i okusne karakteristike koje ga čine jedinstvenim, posebno u kombinaciji s čokoladom. Ovo je lješnjak koji koristi Caffarel, onaj koji raste u Langheu, nekoliko kilometara udaljen od fabrike Caffarel u Luserni San Giovanni.
Cilj je omogućiti ekskluzivnost proizvoda Caffarel po cijelom svijetu nudeći mogućnost upoznavanja brenda, kvalitete i izrade proizvoda:
Za to se Caffarel oslanja na kvalificirane zastupnike u preko 40 stranih zemalja koji će širiti okus i eleganciju italijanskog proizvoda.
Web stranica