Spazio Gourmet Manuel

Spazio Gourmet Manuel

Spazio Gourmet Manuel je član porodice franšiznog ugostiteljskog lanca Manuel Caffe i predstavlja jedinstveni koncept koji ujedinjuje ponudu ukusnih tradicionalnih italijanskih jela pripremljenih na moderan način od najkvalitetnijih sastojaka.

Koncept, prostor i ponuda novog Spazio Gourmet objekta osmišljeni su tako da gostima pruže što više različitosti, mogućnosti izbora i ugodan osjećaj.

Spazio Gourmet Manuel je sastavljen iz šest dijelova i to Spazio Caffe, Spazio Dolci, Spazio Ristorante, Spazio Vitamini, Spazio Pizza i Spazio Boutique. Spazio Gourmet Manuel je jedisntveni  koncept koji ujedinjuje bogati i raznovrsnu ponudu ukusnih jela italijanske kuhinje, kvalitetne kafe, zdravih napitaka i prodavnicu u kojoj možete kupiti proizvode za napitke, ali i poneki slatkiš posebne kvalitete i bez uobičajenih aditiva. Osim kafe i slatkiša, tu možete kupiti i kućne kafe aparate sa pratećim priborom, kao i mnogobrojne vrste Manuel čajeva i toplih čokolada.

Spazio Ristorante pored cijele ponude pažljivo balansiranih i kvalitetnih sastojaka, može se pohvaliti domaćom pastom od posebnog brašna koju pravimo svaki dan, kako bi bila svježa, s velikim udjelom jaja i bez upotrebe vrhnja u završnoj obradi.

U Spazio Gourmet smo posebno ponosni na tradicionalnu italijansku pizzu. Ono što je zanimljivo za cijeli koncept je da sami birate dodatke i sastojke i kreirate vašu pizzu iz snova po originalnoj italijanskoj recepturi. Tijesto se priprema od četiri vrste posebnog brašna koje se ne može naći na našem tržištu i prirodnog kvasca. Ono mora da nadođe i stoji minimalno 48 sati prije početka daljnje pripreme. Zbog toga je ono ukusno i hrskavo, ali i služi kao idealna podloga za druge zdrave namirnice koje možete kombinovati; kao na primjer, povrće, gljive, tunjevinu i slično i isključivo uz upotrebu mozzarelle kao jedinog sira koji se koristi.

Za dizajn objekta zaslužna je arhitektica Amra Jeleč-Hadžiosmanović, vlasnica studija dizajna i arhitekture Kon2re. Također, italijanski proizvođač kafe “Manuel Caffe” odabrao je ovu sarajevsku arhitekticu da projektuje izgled njihovih brandiranih objekata “Spazio Caffe” u cijelom svijetu.


Web stranica